set berpantang shaklee

Set Berpantang Shaklee

Apa Beza Set Berpantang Shaklee dengan Set Hamil Shaklee? 

set berpantang shaklee harga set berpantang shaklee vitamin berpantang terbaik
Shaklee mengeluarkan set hamil shaklee ni dengan menitik beratkan keperluan khasiat ibu dan anak yang dikandung. Walaubagaimana pon, seharusnya ibu tersebut mengamalkan pengambilan supplement sehingga akhir hayat wanita, menjadikan ia sesuai dijadikan set berpantang shaklee. Ini bertepatan dengan saranan doktor pakar sakit puan, Doktor Hamid Arshat. Beliau boleh dihubungi di laman web beliau http://www.jabalnur.net/.
Berikut adalah fungsi dan khasiat setiap set bersalin di atas:

Vitamin C

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita-C Plus ni dilepaskan secara berperingkat dalam badan kita, jadi ia bertindak menyalurkan Vitamin C yang diperlukan tubuh secara berkala, sedikit demi sedikit supaya penyerapan ke dalam sel lebih optimum. Untuk ibu berpantang, ia bagus sangat untuk cepat pulihkan luka bersalin. Bila luka bersalin cepat sembuh, ibu lebih sihat dan mudah untuk tumpukan perhatian pada bayi.

B complex 

Menggalakkan kesihatan jantung metabolisme tenaga dan replikasi DNA yang sihat. Vitamin ini bantu menukarkan makanan menjadi tenaga. Vitamin ini juga mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan. Lagipun ibu bersalin memang biasanya agak bercelaru, mana nak handle, baby dan anak-anak kecil lain. Jadi vitamin ini dapat mengurangkan stress dan tekanan. Ia juga meningkatkan fungsi otak. Terdiri dari 8 vitamin B dengan asid folik. Disebabkan ibu bersalin banyak hilang darah, vitamin ini membantu dalam metabolism dan pembinaan sel darah merah.

Vita lea Multivamin

28 jenis multivitamin dan multimineral lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum. Boleh dikatakan nutrisi asas yang diperlukan untuk tubuh. Ini bermaksud, jika hari-hari sel badan kita perlukan vitamin dan nutrisi, kandungan dalam pil ini lah yang optimum membekalkan semua nutrisi yang diperlukan tubuh badan kita. Sebab memang agak mustahil untuk dapat full fill keperluan harian tubuh walaupon dari pemakanan yang sihat, sebab banyak nutrisi hilang semasa proses penyediaan makanan dan proses memasak. Jadi, multivitamin ini akan topup apa-apa nutrisi yang kita tak cukup dari makanan harian.

Ostematrix Kalsium

Kalsium amat penting untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat, untuk bayi dan juga ibu. Ibu mengandung dan menyusukan memerlukan lebih kurang 2000 mg kalsium setiap hari. Jadi, memang kalsium amat-amat penting dan wajib diambil setiap hari. Apa jadi jika ibu mengandung dan ibu menyusu tak mengambil kalsium? Ibu akan menderita sakit-sakit badan, pinggang dan kaki terutamanya sebab kalsium ibu akan diambil oleh bayi samaada melalui susu ibu, mahupun semasa mengandung lagi. Sudah tentu akan menyebabkan risiko Osteoporosis semakin meningkat.

Energizing Soy Protein (ESP)

Protein dan asid amino perlu ni kita tak dapat dihasilkan sendiri dalam badan kita. Jadi kita memang perlu ambil dari makanan harian. Makanan yang kaya dengan protein adalah, ikan, ayam, daging, telur. Tapi protein dari sumber haiwan pula mengandungi kolestrol. ESP ni dari non GMO soya dan tidak mengandungi kolestrol. Dan bila kita cukup protein, ia menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat, termasuk cepat merawat luka bersalin.

Omegaguard 

Omegaguard Shaklee adalah minyak ikan omega-3 bermutu tinggi yang mana kaya dengan DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi. Sebab tu lah kita digalakkan makan banyak ikan semasa mengandung sebab keperluan kepada DHA dan EPA ini. Malah semasa bersalin dan menyusukan, EPA dan DHA penting untuk bayi supaya menghasilkan anak yang pintar dan cerdas otaknya. Boleh dikatakan DHA dan EPA merupakan makanan untuk otak. Malah, omega 3 supplement bersifat anti radang atau anti bengkak. Jadi ia membantu mengurangkan risiko rahim bengkak dan luka bengkak.

Harga Set Berpantang Shaklee 

Berikut adalah senarai harga set bersalin atau set berpantang Shaklee seperti mana yang disarankan oleh Nutritionist Shaklee. Walaubagaimana pun, sekiranya menjadi member Shaklee dengan RM68.90, terdapat diskaun lagi pada harga produknya. Dan sekiranya point dicukupkan menjadi 200 point UV dengan membeli beberapa lagi produk Shaklee, membership RM68.90 tu menjadi FREE.
harga set berpantang shaklee senarai set berpantang shaklee set bersalin shaklee harga set bersalin shaklee
  logo-whatsapp_600x184
Berikut merupakan antara testimonial pelanggan yang sangat berpuas hati dengan set berpantang Shaklee ni. 
 

Testimonial Set Berpantang Shaklee 1

Testimonial Set Berpantang Shaklee 2

Testimonial Set Berpantang Shaklee 3

Testimonial Set Berpantang Shaklee 4

Testimonial Set Berpantang Shaklee 5

Testimonial Set Berpantang Shaklee 6

Testimonial Set Berpantang Shaklee 7

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:
Nama: Farha @ IbuCergas
Emel: ibucergas@gmail.com
Phone/message/wassap: 013-3355598 (Klik Sini)>

logo-whatsapp_600x184

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge